Cross docking Zuid-Limburg

Unieke cross docking faciliteiten nabij Maastricht beschikbaar

Zelden zal de locatie van een allround opslag- en overslagbedrijf  zo gunstig en geschikt zijn voor cross docking als die van Overslagbedrijf A2 in Gronsveld. De multifunctionele loodsen van ons familiebedrijf liggen namelijk direct aan de zuidzijde van de Koning Willem-Alexandertunnel. Werkelijk ideaal voor bedrijven die gebruik maken van cross docking en in het verlengde stadsdistributie. De aanrijtijd voor vrachtwagens vanaf de A2 is vanwege de locatie te verwaarlozen en de aansluiting naar het nationale en internationale wegennet begint letterlijk voor de deur. Het zal u dan ook niet verbazen, dat een steeds groter aantal bedrijven van onze faciliteiten gebruik maken.

Overslagbedrijf A2 beschikt over een grote cross docking capaciteit

Cross docking is booming. De komende jaren zal naar verwachting crossdocking alleen nog maar toenemen. Waarom? Vrachtwagens worden in de binnensteden van steden als Maastricht en Luik vanwege een steeds strenger wordende milieuwetgeving geweerd. De bevoorrading van de winkels dient plaats te vinden door milieuvriendelijke bestelwagens. Daar bovenop komt de explosieve groei van online bestellingen. De grote stroom pakketten wordt vanuit een centraal punt dagelijks in vrachtwagens naar strategisch gelegen distributiecentra vervoerd. Daar worden de pakketten direct overgeladen in kleinere bestelbussen om verspreid te worden. Overslagbedrijf A2 beschikt over een grote cross docking capaciteit. Zo kunnen klanten gebruik maken van meer dan 10 laad- en losdocks en zijn er vergevorderde plannen om dit aantal sterk uit te breiden.

Cross docking is een efficiënte distributievorm

De hedendaagse warehouse management systemen en bestelsystemen stellen nationale- en internationale  bedrijven in staat om just-in-time producten te leveren. Vanuit enkele strategisch gelegen distributiecentra, zoals Overslagbedrijf A2, doet men dat ook. Dit stelt bedrijven in staat om sterk op de kosten van distributie te  besparen waardoor betere marges worden gemaakt.

Informatie over onze cross docking faciliteiten

Wilt u meer weten over de cross docking faciliteiten bij Overslagbedrijf A2? Neem dan snel  contact met ons op en bel telefoon 043 – 4081881 of stuur een e-mail naar contact